Geluksvogel atelier

Inschrijven kan via www.praktijknest.be

20 januari: dromen

Welke dromen heb jij? Waar wil je voor gaan?
We brengen jouw dromen in kaart!

3 februari: groeimindset

Mindset is het Engelse woord voor ‘overtuiging’. Het staat voor de manier waarop kinderen (en volwassenen!) denken over zichzelf en in het bijzonder over hun intelligentie en kwaliteiten. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen een vaste mindset en een groeimindset.
Kinderen met een vaste mindset geloven dat hun persoonlijke eigenschappen vaststaan. Je bent met een bepaalde ‘hoeveelheid’ intelligentie en kwaliteiten geboren en daarmee zal je het de rest van je leven moeten doen. Kinderen met een groeimindset daarentegen geloven dat ze zichzelf steeds kunnen blijven verbeteren en ontwikkelen. Je talenten zijn slechts het startpunt; je kunt steeds blijven groeien door hard te werken en ervaring op te doen. Vandaag oefenen we op die groeimindset.

3 maart: Wilde apengedachten

Afbeeldingsresultaat voor aap en panda over wilde apen gedachten

Het verhaal van aap en panda gaat over concentratie, aandacht en mindfulness. Spelenderwijs leert Panda aan Aap hoe hij zich kan concentreren en met aandacht genieten van wat hij op dat moment doet.

17 maart: de kleur van emoties

De kleur van emoties

Maak kennis met de emotiemonstertjes. Welke kleur hebben ze en wanneer komen ze naar buiten. De kinderen krijgen op hun niveau meer inzicht op de verschillende emoties.

24 maart: de moedhoed

Ben jij wel eens bang? Waarvoor ben je dan bang? Wat zou er gebeuren als je een moedhoed zou hebben waarmee je minder bang zou zijn?

21 april: de giraf en de jakhals

De giraf en de jakhals staan symbool voor twee kwaliteiten in ons. De jakhals is resultaatgericht, oordelend en autoritair. De giraf is zowel zachtaardig als sterk, kijkt met mildheid naar wat zich aandient, communiceert vanuit zijn hart en zoekt naar verbinding en helderheid. Deze twee dieren zitten in ieder van ons. Het is de kunst om ze te vinden en ze naar boven te brengen in de gepaste situaties.

19 mei: relax

Een momentje van rust in de drukte!
Hoe kan jij je ontspannen? Welke trucjes heb je hiervoor? We experimenteren met enkele manieren zodat je weer nieuwe trucjes leert kennen die je nadien zelf kan toepassen.

26 mei: de piekerdoos

Heb jij soms ook een vol hoofd vol met negatieve gedachten? Blijf je steeds piekeren over dingen die gebeurd zijn? Geraak je moeilijk in slaap omdat je nog ligt na te denken over allerlei dingen? We zoeken samen een manier om deze gedachten een plaats te geven en uit de chaos van je hoofd kan komen.

9 juni: schatgravers

Schatgravers is een schat van een gezelschapsspel .Je ontdekt er waardevolle eigenschappen (schatten) van jezelf en van je medespelers. Het zorgt voor een speelse en vertrouwelijke sfeer en verbind je zowel met jezelf als met de ander.

Je wordt volgegoten met welgemeende en onderbouwde complimenten. Je krijgt een completer beeld van jezelf en je medespelers, maar stiekem ook van andere mensen om je heen. Het spel verterkt je zelfvertrouwen en heeft oog voor het kleine geluk!

23 juni: tippie toppie!

Kan je kind soms niet slapen wegens kleine of grote zorgen? Prikkelt de dag nog te veel? Of komen er al eens boze dromen in de weg? Dan is deze workshop zeker en vast iets voor hem of haar. Of gewoon als je kind van verhalen met prachtige tekeningen en daarbij horende creatieve verwerking houdt, even welkom! Na het verhaal maken we een passend knutselwerkje op maat van het kind, volgens hun keuze!

 

 

10u00 tot 11u | 3 tot 5 jaar
11u30 tot 12u30 | 6 tot 10 jaar

Maximum 6 kinderen
Prijs per les: €15
Prijs voor 5 lessen naar keuze: €70
Prijs voor de volledige lessenreeks (10 lessen): €135
Je kan zowel inschrijven voor de volledige lessenreeks als voor losse beurten.