Ons verhaal

De Speelvogels startte vanuit een passie en gedrevenheid van Maria Meyvis. In 2015 detecteerde ze een tekort in kwaliteitsvolle vakantieopvang. Met haar achtergrond als leerkracht, en nadien kindercoach, zette ze haar idee om naar realiteit. De eerste Speelvogelkampjes waren een feit, lekker gezellig met enkele kinderen beleefden we de gekste avonturen. Al snel vonden heel wat enthousiastelingen De Speelvogels en evolueerden we naar een werking met vertrouwen, zelfstandigheid, spontaniteit en inbreng van de kinderen. We vinden het belangrijk steeds in beweging te zijn en onze visie en werking af te toetsen aan onze kinderen, ouders en maatschappelijke noden. De Speelvogelwerking werd aangevuld met praktijk Nest, een plek waar kinderen en ouders begeleid worden in het opvoedings- en ontwikkelingsproces. Hier kan dieper ingegaan worden op problematieken en moeilijkheden die spelen bij kinderen, ouders en binnen het gezin. 

Speel!

Ga op avontuur en ontdek spelend de wereld!

Spelen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Ze leren er onder andere de risico's, mogelijkheden en beperkingen van zichzelf en hun omgeving kennen.

Met fantasie en creativiteit stimuleren we het probleemoplossend denken en de sociale ontwikkeling van kinderen.

Beweeg!

Beweeg en experimenteer,
wij geloven in jou!

Kom in beweging, laat die energie maar stromen. We geven kinderen het vertrouwen om dingen zelfstandig te proberen maar zullen er altijd zijn om ze weer op te vangen en te stimuleren om het nog een keer te proberen en andere oplossingen te bedenken.

Creƫer!

Wees origineel, doe lekker je eigen ding en creëer iets nieuw!

Iedereen is uniek en heeft zijn eigen ideeën.
We stimuleren kinderen om hun eigen mening te vormen en deze op gepaste wijze te delen met anderen. De kinderen hebben een stem en beslissen mee! Al die unieke ideeën leiden tot magische creaties.