Coördinatoren

Elke kamplocatie is gelinkt aan één coördinator waardoor je minstens één vast ankerpunt hebt waar je terecht kan met al je vragen.
Lara is de kampcoördinator voor Schilde, Esther voor Schoten, Maria is coördinator voor Wijnegem maar zal ook regelmatig op de andere locaties verschijnen. Met drie zorgen we voor een vlotte organisatie en uitwerking van de kampen. De Speelvogels is onze droom en passie!

De-Speelvogels-4-kopie.jpg

Hallo, ik ben Maria Meyvis, oprichtster van De Speelvogels.

Ik ben leerkracht in het lager onderwijs van opleiding en deed ervaring op in zowel de kleuterschool als in de lagere school en als zorgleerkracht. Naast mijn job in het onderwijs wilde ik mijn creatieve zelf verder uitdagen en kinderen op een speelse manier laten groeien buiten de schoolse context.

In 2015 startte ik, aanvankelijk met Kimberly Sels, De Speelvogels op daar we een tekort detecteerden aan kwaliteitsvolle vakantieopvang. De werking is de afgelopen jaren geëvolueerd naar een werking met veel vertrouwen, zelfstandigheid, spontaniteit en inbreng van de kinderen. Het is een evolutie die sterk samenloopt met de evolutie die ik zie in mezelf. De oude structuren en systemen die ik leerde in het onderwijs liet ik steeds meer los en tegelijkertijd heb ik de kracht gevonden om te geloven in mijn eigen visie en gevoel.

Na het volgen van heel wat opleidingen startte ik praktijk Nest op waarin ik kinderen en ouders begeleid in het opvoedings- en ontwikkelingsproces. Hier kan ik dieper ingaan op problematieken en moeilijkheden die spelen bij kinderen, ouders en binnen het gezin.

– Sometimes the smallest step in the right direction ends up being the biggest step of your life.
Tiptoe if you must, but take a step. – Naeem Callaway

Functie bij De Speelvogels

 • Organisator en oprichter
 • Administratie en coördinatie
 • Uitwerking en opvolging van de kampen.
 • Aanspreekpunt tijdens de kampen.
  Je vindt me 's ochtends en 's avonds aan de schoolpoort van de Originalkampen.
 • Opvolging en ondersteuning bij Speelvogels Move en Play

Contact

 • info@de-speelvogels.be
 • 0495/54.84.37

Ik ben Lara Deckers, coördinator van De Speelvogels Move.

Op Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen studeer ik Orthopedagogie in mijn tweede jaar. Dankzij deze geweldige opleiding ben ik bedreven in de omgang met mensen van verschillende leeftijden maar al snel voelde ik me aangetrokken tot de energie en het enthousiasme van kinderen.

De Speelvogels heb ik vanaf het begin zien groeien en ontwikkelen. Sinds 2015 ben ik een monitor die zich steeds met hart en ziel inzet om samen met de kinderen leuke en leerrijke weken te beleven.

De Speelvogels is een plek waar kinderen en monitoren alle kansen krijgen om zichzelf te leren kennen en de wereld te ontdekken. Een plek waar plezier, uitdagingen en vertrouwen voorop staan.

Nog wat over mij: Ik ben dansdocent in de dansgroep ‘Chara’ in Schoten en ‘Kunst aan de Stroom Academie’ in Antwerpen, waar ik les geef aan kleuters en lagereschoolkinderen.

Ik kijk er enorm naar uit om samen met jullie in een nieuw avontuur te stappen bij de Speelvogels!

Functie bij De Speelvogels

 • Uitwerking en coördinatie van de kampen.
 • Aanspreekpunt tijdens de kampen.
  Je vindt me 's ochtends en 's avonds aan de schoolpoort van de Movekampen.

Contact

 • info@de-speelvogels.be
 • 0471/18.89.74
FB_IMG_1574410621445.jpg

Ik ben Esther Tabak, coördinator van De Speelvogels Play.

Ik zit in het tweede jaar Toegepaste Psychologie op Thomas More hogeschool in Antwerpen, een studie die ik enorm graag doe.

Sinds de zomer van 2018 werk ik als monitor bij De Speelvogels. Een wereld die openging! Bij De Speelvogels krijgt elk kind de kans om zichzelf te ontwikkelen, nieuwe dingen te ontdekken, en vooral: plezier te maken.

Na elke vakantie mee te komen spelen, werd het tijd voor een nieuw verhaal: De Speelvogels Play! Een nieuw kampje in Schoten, waar plezier, ravotten en avontuur voorop staan.

Naast De Speelvogels en mijn studies, zit ik ook nog in het praesidium van mijn studentenvereniging.

Ik kijk er naar uit om samen met jullie toffe kampjes te beleven!

Functie bij De Speelvogels

 • Uitwerking en coördinatie van de kampen.
 • Aanspreekpunt tijdens de kampen.
  Je vindt me 's ochtends en 's avonds aan de schoolpoort van de Playkampen.

Contact

 • info@de-speelvogels.be
 • 0472/01.15.24

De begeleiders

De monitoren zijn de superhelden van de Speelvogelwerking!
Elke vakantie doen we beroep op tal van begeleiders die geslecteerd worden op basis van hun talenten, ervaring en motivatie.
Met hart en ziel staan ze elke dag weer klaar met de gekste ideeën en zorgen ze voor vele troostende knuffels.

Meer informatie over de begeleiders