Materiaal, orde en netheid

Materiaal

De kampen gaan door op scholen maar de materialen van de school mogen we niet gebruiken. Het materiaal van De Speelvogels zit nooit in een kast of achter een gesloten deur. Je ziet al het materiaal uitgestald staan. Al het Speelvogelmateriaal zit in doorzichtige bakken. Gebruik geen materiaal van de school zonder toestemming.

Knutsel- en spelmateriaal

Op elke locatie is een materiaalhoek of meerdere materiaaltafels. De bakken met materiaal dat veel gebruikt wordt staat op de tafel, materiaal dat minder gebruikt wordt onder tafel. Dit is materiaal dat tijdens elk kamp gebruikt wordt. Denk aan verf, kleurpotloden, voetballen, springtouwen, gezelschapsspelletjes, … Het materiaal staat per categorie: Knutselen, binnen spelen, buiten spelen/sporten. Je mag dit materiaal vrij gebruiken.

Themamateriaal

Op de locatie vind je themabakken. Je kan ze herkennen aan de sticker met de afbeelding van het kamp (net zoals op je account en in de draaiboeken). Hierin zit al het materiaal dat je nodig hebt voor de activiteiten uit het draaiboek. Gebruik het materiaal voor je activiteiten en steek het na gebruik terug bij het themamateriaal. Zo blijft alles samen en kan de volgende groep, locatie, … de activiteiten ook uitvoeren. Het themamateriaal hou je dus apart van het andere materiaal en wordt op het einde van de week opgehaald om naar de volgende locatie te brengen.

Themakaft

Bij elk thema hoort een themakaft. Hierin vind je spelletjes, sjablonen, kleurplaten, … van jouw thema.

Poetsmateriaal

In de keuken vind je het poetsmateriaal. Wat gebruiken we?

Orde en netheid

Toiletten poetsen
TOILETTEN
Dweilen
DWEILEN
Ordelijke materiaaltafels

Bekijk de foto’s hieronder. Op foto 1 en foto 3 zie je een ordelijke tafel. Op foto 2 en 4 zie je een tafel die niet in orde is.

IMG 20230102 WA0009 edited
De bakken staan ordelijk op de tafels. De stapels zijn niet te hoog. Er liggen papieren op de bakken. Die zouden nog beter gelegd kunnen worden.
IMG 20221228 WA0063
De tafels achter de meisjes vormen een hoek waardoor ze zijn afgescheiden van de speelruimte. De dozen die veelgebruikt worden staan op de tafel. De stapels zijn net niet te hoog. De dozen staan per categorie. Alle spullen zitten in hun eigen doos.
IMG 20221103 WA0089
De bakken achter de kinderen staan niet goed. Je ziet bakken zonder deksel, losse materialen en je hebt geen overzicht over wat je waar kan vinden. Deze materiaaltafel werkt niet handig, je zal hier tijd nodig hebben om het juiste materiaal terug te vinden.
IMG 20230102 WA0030
Deze materiaaltafel is niet ordelijk. Alle dozen staan kriskras door elkaar. De verf ligt bijvoorbeeld los en er liggen bussen verf op meerdere plaatsen. Er liggen tekeningen tussen het materiaal. Voorzie hiervoor een andere plaats. Ondertussen heeft er een kindje met de auto’s gespeeld. Voor de materiaaltafel is er geen speelruimte. Laat kinderen steeds op de mat of een daartoe bestemde plaats spelen.