De Speelvogels Vzw
Antverpiastraat 12, 2160 Wommelgem
KBO nummer.: 0589953802                                                          
Laatste wijziging op 01/09/2020

1.      Prijs en betaling

De inschrijfprijs omvat opvang van 8u tot 17u, een fruittussendoortje, een koekje, fruitsap, water, het materiaal, begeleiding en verzekering.
Bij inschrijving ontvang je automatisch een factuur in je mailbox.

Alle betalingen gebeuren via Bancontact. Wens je toch anders de betalen dan kan je dit aanvragen via mail.
Je kan tot 14 dagen na het inschrijven betalen. Daarna krijg je nog 4 herinneringen. Is je inschrijving nog niet betaald dan zullen we de inschrijving annuleren.
Pas na betaling van het volledige bedrag is de inschrijving definitief.
Last minute inschrijvingen (= minder dan 14 dagen op voorhand) worden geacht betaald te zijn voor de start van het kamp.

Wil je liever gespreid betalen of past een andere datum beter voor de betaling, dan kan dat steeds door even een mailtje te sturen.
We spreken onderling af wat voor jou de beste oplossing is.

Het kan zijn dat je mits overleg lastminute toch een dag kon boeken zonder op voorhand te betalen. We sturen je na de vakantieperiode een herinnering om het openstaand saldo te betalen. Vanaf de tweede herinnering wordt er 10% van het openstaand bedrag extra aangerekend. Bij elke volgende herinneringen komt er 10% bij. Indien we een incassobureau moeten aanstellen zijn alle kosten hieraan verbonden extra voor de klant.

2.      Herroepingsrecht

Volgens de wet van 28 februari 2013 (WER) art. VI.47 tot en met VI.53 is het herroepingsrecht niet van toepassing voor deze onderneming.
Na de uitvoering van de betaling kan je je inschrijving nog annuleren via onderstaande voorwaarden.

3.      Annuleren (UPDATE 19/3/2021)

Je kan je inschrijving tot 3 weken voor de start zelf aanpassen indien je dagen wil wijzigen. Wil je volledig annuleren dan stuur je best een mailtje naar info@de-speelvogels.be. Nog niets betaald? Dan kan je kosteloos annuleren en vervalt de inschrijving.

Reeds betaalde inschrijvingen worden geannuleerd volgens deze voorwaarden:

  • 3 weken voor de kampweek: 100% van het betaalde bedrag
  • 3 tot 1 week voor de kampweek: 70% van het betaalde bedrag
  • < 1 week voor of tijdens de kampweek: 70% van het betaalde bedrag op voorwaarde dat er een medisch attest voorgelegd kan worden.
    Zonder medisch attest is er helaas geen terugbetaling/spaarpotje mogelijk.

*Er wordt steeds gerekend vanaf de start van de kampweek op maandag.

De bedragen worden automatisch aan je spaarpotje toegevoegd. Het bedrag is onbeperkt geldig en wordt automatisch verrekend bij een volgende inschrijving.
Wens je een terugbetaling dan wordt er €12 administratieve kost aangerekend bovenop het bovenstaande percentage. Kom je nadien terug op je beslissing en wil je je spaarpotje laten terugbetalen, dan kan dat mits een dubbele administratieve kost (€24)

In uitzonderlijke omstandigheden kan een kamp geannuleerd worden door de organisatie zoals bv.: overmacht of te weinig inschrijvingen.
De klant wordt zo snel mogelijk op de hoogte gebracht. Er wordt gewerkt met een systeem waarbij je als klant kan kiezen voor een terugbetaling (-€12 administratieve kost) of een waardebon (- €5 administratieve kost). Indien je kiest voor een waardebon en nadien toch een terugbetaling wenst wordt er een extra kost van €12 gerekend (totaal -€24).

UITZONDERING: Door lastminute corona aankondigingen is het voor de paasvakantie 2021 mogelijk om kosteloos de annuleren tot 1 week voor aanvang van het kamp.

4.      Wachtlijsten

Als een kamp volzet is, wordt er een wachtlijst geopend. Je kan hierop inschrijven en hoeft uiteraard niets te betalen. Wanneer er een plaats vrij komt door annulatie of ziekte, worden de personen op de wachtlijst onmiddellijk gecontacteerd. Deze lijst is vrijblijvend, heb je intussen andere plannen gemaakt dan begrijpen we dat maar al te goed en ben je tot niets verplicht. Als je graag gebruik maakt van die plaats vragen we de betaling binnen de 5 kalenderdagen te volbrengen. Na die periode contacteren we de volgende op de wachtlijst.

5.      Verzekering

Alle deelnemende kinderen zijn beperkt verzekerd tegen lichamelijke ongevallen. De Speelvogels kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor diefstal, verlies en/of schade aan de door de deelnemers meegebrachte voorwerpen. De Speelvogels vzw is verzekerd door Baloise, met polisnummer: 7B14235.

6.      Verloren voorwerpen

De Speelvogels vzw is niet verantwoordelijk voor verlies en/of beschadiging van materiaal, kleding, geld etc. Verloren voorwerpen worden kunnen tot 2 weken na afloop van het kamp afgehaald worden. Neem hiervoor contact op via info@de-speelvogels.be of 0495548437.

7.      Klachten

Eventuele klachten kan u schriftelijk melden via info@de-speelvogels.be.

8.      Afspraken en regels

Roken is voor iedere deelnemer, begeleider en bezoeker verboden op het terrein.

9.      Privacy

Tijdens de kampen worden er foto’s genomen en filmpjes gemaakt van de activiteiten en de deelnemers. We gebruiken ze voor de website, flyers en publicatiedoeleinden. Indien u niet wenst dat de foto’s van uw kind gebruikt worden, kan u dit melden en zullen we dit respecteren.

Uw adresgegevens worden door ons in een bestand opgenomen, zodat wij u op de hoogte kunnen houden van onze activiteiten. Overeenkomstig de Wet tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegeven van 08/12/92 heeft u recht op inzage en correctie van de door ons bewaarde informatie.

Door de betaling voor een kamp uit te voeren, bevestigt u de algemene voorwaarden gelezen te hebben en verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.