De Speelvogels mannetjes tekening 01 01

Wij zijn De Speelvogels, lachebekjes en avonturiers, ontdek waarvoor we staan en hoe we dat doen.

Magisch en pedagogisch

Thema’s

De magie van themabeleving

Duik in een wereld vol verwondering, ontdek, speel en leer! De thema’s worden op voorhand zorgvuldig gekozen en uitgewerkt. Voor het kamp krijg je alvast enkele opwarmspelletjes toegestuurd zodat je Speelvogel zich al een echte piraat kan voelen. Tijdens het kamp staan alle spelletjes in het teken van het thema en is er een verhaal als rode draad. We zorgen voor een ruim aanbod speelmateriaal in het thema.

Pedagogische visie

De thema’s worden zorgvuldig uitgewerkt door ervaren Speelvogels met jarenlange pedagogische achtergrond. Per leeftijdsgroep is er een ander aanbod met activiteiten aangepast aan de leefwereld en het leeftijdsniveau. Binnen de leeftijdsgroepen zijn er telkens 2 of meer activiteiten waaruit de kinderen kunnen kiezen.

De bouwstenen van jouw Speelvogelontwikkeling

In elk thema komen alle bouwstenen van ontwikkeling aan bod. Zo reiken we optimale ontwikkelingskansen aan.

Lichaam
Beweging
Motoriek
Zintuigen
Sensorische verwerking

Sociaal-emotioneel
Ik en mijn talenten
Wereld en natuur
Cultuur

Cognitief
Taal
Wiskunde
Denkontwikkeling
Wetenschap

Creatief
Fantasie
Expressie
Kunst

piraat
Flexibel en gemakkelijk

Jouw vakantie-planning

vakantieplanning 01
1.

Kies zelf je dagen

Maak een planning die past bij jouw gezin. Losse dagen of volledige weken: aan jou de keuze! We vinden het geweldig als je met ons de hele week het thema induikt. Kan je maar enkele dagen of zelfs maar één dag? Ook prima!

2.

Wijzigingen in je planning?

Je kan vlot dagen annuleren, verplaatsen en bijboeken via je account. Lastminute bijboeken en verplaatsen kan zolang er plaats is. Annuleren kan tot 3 weken op voorhand kosteloos. Dichter bij het kamp, dan vragen we een bijdrage om de kosten te dekken. Bekijk hier de annulatievoorwaarden.

3.

Je account

Maak een account aan op de website. Zo vind je alle informatie over je inschrijvingen, attesten en betalingen gemakkelijk terug. Hou je informatie up to date, zo weten wij op voorhand al het nodige om je speelvogel op te vangen.

4.

Prijzen en kortingen

Prijzen variëren tussen €31 en €40 per dag. Er zijn 3 prijscategoriën op basis van de inhoud van de thema’s. Binnen de prijscategorie wordt er een onderscheid gemaakt tussen kleuters (groene en oranje groep) en lagere school kinderen (blauwe groep). Bij elk thema vind je de prijzen terug.

Solidariteitsfonds: Bij elke inschrijving kan je een bijdrage schenken en een ander kind de kans geven om deel te nemen. Hiermee wordt een kansentarief aangeboden via verschillende partners. Ken je zelf iemand waarvoor het financieel niet haalbaar is? Breng ons in contact!

Kansentarief: Vraag je kansentarief aan via maria@de-speelvogels.be.

Kleuterwereld, keuze, inlcusie

Op maat van elke speelvogel

Ik doe mijn eigen zinnetje!

Doe maar lekker jouw eigen zin en kies! We werken met keuzeactiviteiten. Dat wil zeggen dat er per activiteitsmoment verschillende activiteiten open staan. De kinderen kiezen zelf of ze op dat moment graag sporten of liever knutselen.

Afgestemd op de kleuterwereld

We maken de drempel voor kleuters zo laag mogelijk en zorgen voor een aangepaste kleuterwerking. De dagstructuur en werking is vergelijkbaar met de werking van de kleuterklas. Kinderen zullen al snel de voorspelbaarheid herkennen. Materialen en ruimtes zijn afgestemd op de noden van onze kleinste kabouters.

Leeftijdsgroepen

Er zijn drie leeftijdsgroepen die elk activiteiten doen aangepast aan hun leefwereld en mogelijkheden. De leeftijdsgroep is een kleine en gezellige groep waarbij veiligheid en geborgenheid voorop staat. Daarnaast wordt er ook veel gemixt tussen de groepen zodat kinderen kunnen leren van elkaar. De leeftijd is vooral een richtlijn. Als je kind liever in een andere groep speelt dan kan dat.

Iedereen welkom met handleiding groot of klein

We staan open voor alle kinderen, ook kinderen met een beperking of een specifieke individuele aanpak. Ieder kind heeft zijn eigen handleiding en die willen we leren kennen. Bij sommige kinderen is deze handleiding uitgebreider en ingewikkelder. We zoeken samen naar een manier waarop ze kunnen deelnemen. Iedereen is anders en toch gelijk!

boomhut 01
Opgeleide, zotte en vriendelijke

Begeleiding

moni super 01
Spel en vertrouwen als taal

Met spel en fantasie als taal leren we de kinderen kennen. Met een open blik kijkt de begeleiding naar wat de kinderen nodig hebben en zorgen ze voor een speelse, zorgzame aanpak op maat.

Hart voor kinderen

Het hart van een Speelvogelmonitor gaat sneller slaan door lachebekjes en avonturiers. Met veel liefde en enthousiasme gaan ze met kinderen en ouders om.

Vereisten en opleidingen

Speelvogelmonitoren worden opgeleid en opgevolgd. We zorgen voor een traject op maat van de monitor zodat talenten kunnen schitteren.

Een Speelvogelmonitor is zorgzaam, speels, respectvol en verantwoordelijk.

Kinderen, ouders, monitoren en organisatie

Samen

We bouwen samen aan een Speelvogelwereld

Kinderen, ouders, monitoren en de organisatie werken samen aan een Speelvogelwereld waarin iedereen zich thuis voelt. Met ieder van jullie gaan we in gesprek, evalueren we elke vakantie opnieuw en blijven we bouwen aan een magische Speelvogelwereld.

Elke Speelvogeldag bevat minstens 3 kringmomenten met als doel samen aan de slag te gaan. De begeleiders toetsen af wat de noden zijn van de kinderen en stemmen de activiteiten hierop af.

De begeleiders vertellen graag hoe de dag van jouw kind ging. Blijf zeker even hangen aan de poort voor een babbeltje. Nadien nog opmerkingen, feedback of klachten? Stuur even een mail naar vragen@de-speelvogels.be zodat we jouw opmerking met zorg kunnen behandelen.

Ouder 01
Samenwerking met scholen
wwblauw
Schilde
1541
Deurne
download 3
Schoten
logo Regina Pacis 1
Hove
unnamed 1 e1668774169214
Edegem
download 2
Hoboken
Partners
Logo Opgroeien geheel
kg
BaertLOGO
download 1 e1669711927685
Stage
boem patat
Springkastelen
Speelmakers
maakt speelexperten
logo SDS e1669712046347
Verzekering