Ons verhaal

De Speelvogels startte vanuit een passie en gedrevenheid van Maria Meyvis. Met haar achtergrond als leerkracht, kindercoach en speltherapeut zette ze haar idee om naar realiteit. In 2015 waren de eerste Speelvogelkampjes een feit, lekker gezellig met enkele kinderen beleefden we de gekste avonturen. Al snel vonden heel wat speelvogels de weg naar ons en evolueerden we naar een werking met vertrouwen, zelfstandigheid, spontaniteit en inbreng van de kinderen. We vinden het belangrijk steeds in beweging te zijn en onze visie en werking af te toetsen aan onze kinderen, ouders en maatschappelijke noden. De Speelvogelwerking werd aangevuld met praktijk Nest, een plek waar kinderen en ouders begeleid worden in het opvoedings- en ontwikkelingsproces.

Speel!

Ga op avontuur en ontdek spelend de wereld!
Spelen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Ze leren er onder andere de risico’s, mogelijkheden en beperkingen van zichzelf en hun omgeving kennen.
Met fantasie en creativiteit stimuleren we het probleemoplossend denken en de sociale ontwikkeling van kinderen.

Beweeg!

Beweeg en experimenteer,
wij geloven in jou!

Kom in beweging, laat die energie maar stromen. We geven kinderen het vertrouwen om dingen zelfstandig te proberen maar zullen er altijd zijn om ze weer op te vangen en te stimuleren om het nog een keer te proberen en andere oplossingen te bedenken.

Creëer

Wees origineel, doe lekker je eigen ding en creëer iets nieuw!
Iedereen is uniek en heeft zijn eigen ideeën.
We stimuleren kinderen om hun eigen mening te vormen en deze op gepaste wijze te delen met anderen. De kinderen hebben een stem en beslissen mee! Al die unieke ideeën leiden tot magische creaties.

De Speelvogels wil een warm en veilig kader bieden waar ieder kind zich goed voelt en kan ontwikkelen op zijn eigen tempo. Ook voor ouders willen we een vertrouwenspunt zijn waarvoor we steeds klaarstaan.

Het kind bestaat uit honderd.
Het heeft honderd talen
honderd handen
honderd gedachten
honderd manieren van denken
van spelen, van spreken.
Honderd, altijd weer honderd
manieren van luisteren
verwonderen en liefhebben
honderd vreugden
om te zingen en te begrijpen
honderd werelden om te ontdekken
honderd werelden om uit te vinden
honderd werelden om te dromen.
Het kind heeft honderd talen
– Loris Malaguzzi

Coördinatoren

De coördinator is het vast ankerpunt en zal voor jouw locatie elk kamp aanwezig zijn. Je kan hen aanspreken met al je vragen of voor een leuke babbel. Het zijn vertrouwde gezichten voor onze Speelvogels, zo kom je steeds een beetje thuis bij De Speelvogels. De coördinator van je locatie zorgt voor een vlotte organisatie en uitwerking. De Speelvogels is onze droom en passie!

 • Lara Deckers: Schilde
 • Esther Tabak: Schoten
 • Nour Infed: Wijnegem
 • Maria Meyvis: Hove & Kontich

Hallo, ik ben Maria Meyvis, oprichtster van De Speelvogels.
Ik ben dagelijks bezig met het beheer van De Speelvogels, het uitdenken van toffe activiteiten en het begeleiden van kinderen en jongeren.

Mijn verhaal
Ik ben leerkracht lager onderwijs van opleiding en deed ervaring op in zowel de kleuterschool als in de lagere school en als zorgleerkracht. Naast mijn job in het onderwijs wilde ik creatief bezig zijn en hou ik wel van een uitdaging! Kinderen op een speelse manier laten groeien vind ik geweldig!

In 2015 startte ik, aanvankelijk met Kimberly Sels, De Speelvogels. De werking is de afgelopen jaren geëvolueerd naar een werking met veel vertrouwen, zelfstandigheid, spontaniteit en inbreng van de kinderen. Het is een evolutie die sterk samenloopt met de evolutie die ik zie in mezelf. De oude structuren en systemen die ik leerde in het onderwijs liet ik steeds meer los en tegelijkertijd heb ik de kracht gevonden om te geloven in mijn eigen visie en gevoel.

Na het volgen van heel wat opleidingen startte ik praktijk Nest op waarin ik kinderen en ouders begeleid in het opvoedings- en ontwikkelingsproces. Hier kan ik dieper ingaan op problematieken en moeilijkheden die spelen bij kinderen, ouders en binnen het gezin.

Sometimes the smallest step in the right direction ends up being the biggest step of your life.
Tiptoe if you must, but take a step

– Naeem Callaway

Functie bij De Speelvogels

 • Organisator van de tofste kampen
 • Administratie
 • Coördinator in Hove en Kontich
 • Opvolging en ondersteuning van alle Speelvogellocaties

Contact

 • info@de-speelvogels.be
 • 0495/54.84.37

Ik ben Lara Deckers, coördinator in Schilde.

Op de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen studeer ik Orthopedagogie in mijn derde jaar. Dankzij deze geweldige opleiding ben ik bedreven in de omgang met mensen van verschillende leeftijden maar al snel voelde ik me aangetrokken tot de energie en het enthousiasme van kinderen.

De Speelvogels heb ik vanaf het begin zien groeien en ontwikkelen. Sinds 2015 ben ik een monitor die zich steeds met hart en ziel inzet om samen met de kinderen leuke en leerrijke weken te beleven.

De Speelvogels is een plek waar kinderen en monitoren alle kansen krijgen om zichzelf te leren kennen en de wereld te ontdekken. Een plek waar plezier, uitdagingen en vertrouwen voorop staan.

Nog wat over mij: Ik ben dansdocent in de dansgroep ‘Chara’ in Schoten en ‘Kunst aan de Stroom Academie’ in Antwerpen, waar ik les geef aan kleuters en lagereschoolkinderen.

Ik kijk er enorm naar uit om samen met jullie in een nieuw avontuur te stappen bij de Speelvogels!

Functie bij De Speelvogels

 • Uitwerking en coördinatie Schilde
 • Verantwoordelijke monitorenwerking

Contact

 • info@de-speelvogels.be
 • 0471/18.89.74

Ik ben Esther Tabak, coördinator van De Speelvogels Play.

Ik zit in het tweede jaar Toegepaste Psychologie op de Thomas More hogeschool in Antwerpen, een studie die ik enorm graag doe.

Sinds de zomer van 2018 werk ik als monitor bij De Speelvogels. Een wereld die openging! Bij De Speelvogels krijgt elk kind de kans om zichzelf te ontwikkelen, nieuwe dingen te ontdekken, en vooral: plezier te maken.

Na elke vakantie mee te komen spelen, werd het tijd voor een nieuw verhaal: De Speelvogels in Schoten. Een nieuw kampje, waar plezier, ravotten en avontuur voorop staan.

Naast De Speelvogels en mijn studies, zit ik ook nog in het praesidium van mijn studentenvereniging.

Ik kijk er naar uit om samen met jullie toffe kampjes te beleven!

Functie bij De Speelvogels

 • Uitwerking en coördinatie Schoten

Contact

 • info@de-speelvogels.be
 • 0472/01.15.24

Ik ben Nour Infed, coördinator in Wijnegem.

Ik zit in mijn laatste jaar gezondheids- en welzijnswetenschappen om daarna weer verder te studeren.

Sinds 2018 werk ik met veel enthousiasme als monitor bij De Speelvogels. Samen met de kinderen maak ik er fantastische speelweken van. De Speelvogels is een plek waar je zowel als monitor en kind de kans krijgt om jezelf te zijn, te experimenteren, te leren omgaan met anderen en natuurlijk heel veel ruimte krijgt om te spelen.

De monitoren zijn de superhelden van De Speelvogels

Elke vakantie doen we beroep op tal van begeleiders die geselecteerd worden op basis van hun talenten, ervaring en motivatie.
Met hart en ziel staan ze elke dag weer klaar met de gekste ideeën en zorgen ze voor vele troostende knuffels.

De Speelvogels geeft kansen aan jongeren, daarom zijn er reeds begeleiders welkom vanaf 16 jaar. Ze worden altijd ondersteund door ervaren Speelvogelmonitoren van minimum 18 jaar.

Monitoren krijgen de kans verschillende vormingen te volgen binnen hun interessegebied.

Doorheen het schooljaar nestelen De Speelvogels zich in het Nest: een veilige plek waar kinderen en ouders kunnen neerdalen en op creatieve manier in hun eigen kracht worden versterkt.

KINDERCOACHING EN SPELTHERAPIE,
EEN INDIVIDUEEL BEGELEIDINGSTRAJECT OM WEER STERKER UIT TE VLIEGEN

Kinderen en ouders terug in hun eigen kracht laten staan, dat is het doel van kindercoaching en speltherapie. Tijdens de coaching kan en mag je er zijn en werken we stap voor stap naar het versterken van jezelf. Kinderen hebben wel 100 talen, daarom gebruik ik spel, creatieve en zintuigelijke activiteiten om in contact te komen met elkaar, met zichzelf en met de wereld. Je kan bij mij terecht voor kleine en grote problemen! Iedereen is anders met als gevolg dat ook elk traject er volledig anders uit zal zien. We bekijken welke methodieken en technieken er het best aansluiten bij de problematiek en je persoonlijkheid. Ik werk vooral via verschillende soorten spel, creatieve en zintuigelijke opdrachten.
Neem een kijkje op de website voor meer uitleg: www.praktijknest.be.