De regioverantwoordelijken

De regioverantwoordelijke is het vast ankerpunt en zal afwisselend aanwezig zijn op de locaties.
Ze zal steeds klaar staan: aan de poort bij het afzetten of ophalen, via telefoon of mail. Aarzel niet en spreek ons aan met met al je vragen of voor een leuke babbel. We leren je graag kennen! Het zijn vertrouwde gezichten voor onze Speelvogels, zo kom je steeds een beetje thuis bij De Speelvogels. De regioverantwoordelijke zorgt voor een vlotte organisatie en uitwerking. De Speelvogels is onze droom en passie!

Hallo, ik ben Maria Meyvis, oprichtster van De Speelvogels.
Ik ben dagelijks bezig met het beheer van De Speelvogels, het uitdenken van toffe activiteiten en het begeleiden van kinderen en jongeren. Kom zeker eens langs voor een babbel, ik leer jullie graag kennen!

Mijn verhaal
Ik ben leerkracht lager onderwijs van opleiding en deed ervaring op in zowel de kleuterschool als in de lagere school en als zorgleerkracht. Naast mijn job in het onderwijs wilde ik creatief bezig zijn en hou ik wel van een uitdaging! Kinderen op een speelse manier laten groeien vind ik geweldig!

In 2015 startte ik, aanvankelijk met Kimberly Sels, De Speelvogels. De werking is de afgelopen jaren geëvolueerd naar een werking met veel vertrouwen, zelfstandigheid, spontaniteit en inbreng van de kinderen. Het is een evolutie die sterk samenloopt met de evolutie die ik zie in mezelf. De oude structuren en systemen die ik leerde in het onderwijs liet ik steeds meer los en tegelijkertijd heb ik de kracht gevonden om te geloven in mijn eigen visie en gevoel.

Na het volgen van heel wat opleidingen startte ik praktijk Nest op waarin ik kinderen en ouders begeleid in het opvoedings- en ontwikkelingsproces. Hier kan ik dieper ingaan op problematieken en moeilijkheden die spelen bij kinderen, ouders en binnen het gezin.

Functie bij De Speelvogels

 • Organisator en inhoudelijke uitwerking

Contact

 • maria@de-speelvogels.be
 • 0495/54.84.37

Ik ben Vicky Van Mechelen, regioverantwoordelijke: Schilde, Schoten en Wijnegem.

Ik kijk er enorm naar uit om samen met jullie in een nieuw avontuur te stappen bij de Speelvogels!

Functie bij De Speelvogels

 • Regioverantwoordelijke Schilde, Schoten en Wijnegem
 • Verantwoordelijke monitorenwerking

Contact

 • vicky@de-speelvogels.be
 • 0456/38.08.17

Hallokes, Ik ben Caroline Jacobs en eerlijk is eerlijk, ik kende de Speelvogels nog niet voor ik hier solliciteerde. Maar dat wilt niets zeggen! Ik wist namelijk al enkele jaren dat ik iets wilde gaan doen met het vrijetijdsaanbod van kinderen. En daar sluit de Speelvogels perfect bij aan. Ik kijk ernaar uit om mij 200% te geven en knotsgekke kampen te creeëren. 

Wat meer over mij?
Ik ben 22 jaar jong, ik hou enorm van een streepje muziek en heb mijn hart verloren aan kinderen en hun levendige fantasie. Ik speel al zolang ik me kan herinneren korfbal en geef training aan onze jongere groepen (5-9 jaar). Naast De Speelvogels ben ik dagelijks verantwoordelijke in een kinderopvang. Hier hou ik mee de kwaliteit van de opvang in het oog en werk actief aan aanbod voor jongere kindjes.

De Speelvogels is voor mij een weg naar een kleurrijke toekomst en een job die ik met plezier, nog heel heel lang wil doen. Welkom!

Functie bij De Speelvogels

 • Regioverantwoordelijke Hove – Berchem – Edegem
 • Administratief verantwoordelijke

Contact

 • caroline@de-speelvogels.be
 • 0456/37.02.16

Enkele van onze monitoren

Het ontstaan

Vanuit de passie en gedrevenheid van Maria Meyvis en haar achtergrond als leerkracht, kindercoach en speltherapeut werd De Speelvogels geboren. In 2015 waren de eerste Speelvogelkampjes een feit, lekker gezellig met enkele kinderen beleefden we de gekste avonturen. Al snel vonden heel wat speelvogels de weg naar ons en evolueerden we naar een werking met vertrouwen, zelfstandigheid, spontaniteit en inbreng van de kinderen. We vinden het belangrijk steeds in beweging te zijn en onze visie en werking af te toetsen aan onze kinderen, ouders en maatschappelijke noden. De Speelvogelwerking werd aangevuld met praktijk Nest, een plek waar kinderen en ouders begeleid worden in het opvoedings- en ontwikkelingsproces.

De kerngedachte

Speel!

Ga op avontuur en ontdek spelend de wereld!
Spelen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Ze leren er onder andere de risico’s, mogelijkheden en beperkingen van zichzelf en hun omgeving kennen.
Met fantasie en creativiteit stimuleren we het probleemoplossend denken en de sociale ontwikkeling van kinderen.

Beweeg!

Beweeg en experimenteer,
wij geloven in jou!

Kom in beweging, laat die energie maar stromen. We geven kinderen het vertrouwen om dingen zelfstandig te proberen maar zullen er altijd zijn om ze weer op te vangen en te stimuleren om het nog een keer te proberen en andere oplossingen te bedenken.

Creëer

Wees origineel, doe lekker je eigen ding en creëer iets nieuw!
Iedereen is uniek en heeft zijn eigen ideeën.
We stimuleren kinderen om hun eigen mening te vormen en deze op gepaste wijze te delen met anderen. De kinderen hebben een stem en beslissen mee! Al die unieke ideeën leiden tot magische creaties.

De monitoren zijn de superhelden van De Speelvogels

Elke vakantie doen we beroep op tal van begeleiders die geselecteerd worden op basis van hun talenten, ervaring en motivatie.
Met hart en ziel staan ze elke dag weer klaar met de gekste ideeën en zorgen ze voor vele troostende knuffels.

De Speelvogels geeft kansen aan jongeren, daarom zijn er reeds begeleiders welkom vanaf 16 jaar. Ze worden altijd ondersteund door ervaren Speelvogelmonitoren van minimum 18 jaar.

Monitoren krijgen de kans verschillende vormingen te volgen binnen hun interessegebied.

Enkele van onze monitoren