Welkom Speelvogel monitor!

Je vindt hier alle informatie over monitor zijn bij De Speelvogels.

Eerst en vooral: monitoren zijn de begeleiders die tijdens de vakantie instaan voor het vorzorgen en entertainen van de kinderen. Ben jij een zorgende kleuterjuf of een enthousiaste sportieveling? Lees snel verder!


In het infoboekje alle informatie gebundeld. Bekijk hier!

Ben je nieuw bij De Speelvogels? Lees alle informatie eens door, voel of het iets voor jou is en meld je aan!

Maak hier een account aan: https://inschrijven.de-speelvogels.be/login
Op basis van de ingevulde gegevens maken we een eerste selectie. Wanneer je in aanmerking komt om monitor te worden nemen we contact met je op en kan je je planning beginnen opmaken.

Kennismaking voor nieuwe monitoren: Elke maand is er een kennismaking voor nieuwe monitoren. Tijdens dit moment leggen we je uit hoe De Speelvogels werkt en verkennen we of er een match is. Je kan hier vrijblijvend komen luisteren of meteen al je vragen stellen.

Je bezorgt de kinderen een fantastische week. Je speelt, knutselt, fantaseert, gaat op avontuur en sport!

Je begeleidt samen met andere animatoren een groep van ongeveer 20 kinderen. Je gaat op in het thema, begeleidt de gekste activiteiten voor de kinderen en verzorgt elk kind.

Als Speelvogelmonitor sta je in voor de verzorging van de kinderen, de animatie, orde en netheid, contacten met de ouders, …

Heb jij een hart voor kinderen en heb je zin in een toffe vakantie? Heb je reeds ervaring met kinderen en heb je zin om bij te leren? Ga aan de slag als monitor! Lees hieronder alles over onze functies voor studenten en voor mensen met ervaring.

Een week voor de start vind je de praktische informatie terug op je account.
Voor elke groep is er een draaiboek met daarbovenop een algemeen draaiboek voor kringmomenten en tussendoortjes.
In elk draaiboek vind je 40 activiteiten, dat wil zeggen dat je voor de hele week 160 activiteiten hebt. Inspiratie genoeg dus om er een topweek van te maken!
Lees de draaiboeken goed door zodat je weet waaraan je begint.

Je wordt toegevoegd in het Whatsappgroepje van je kamp zodat je vlot de andere monitoren en de organistatie kan bereiken.

Elke donderdag om 20u00 is er een online kennismaking! Je leert elkaar kennen, je krijgt je leeftijdsgroep toegewezen en we verdelen de taken zodat je goed weet wat er gaat gebeuren.

8u00 Vooropvang en voorbereiding van de dag
Overloop de planning en taakverdeling zodat je goed weet wat je moet doen die dag. Overleg met je team waar nodig en zorg ervoor dat al het materiaal voor de eerste activiteiten klaar ligt. De kinderen komen aan! Verwelkom de ouders en speel een leuk spelletje met de kinderen.

9u00 Kringmoment
Even kennismaken met elkaar, een leuk dansje of verhaaltje. Maak er een fijn moment van waardoor iedereen zich meteen thuis gaat voelen. Stel de activiteiten voor, maak duidelijke afspraken en start!
Spelmonitoren leiden dit moment, anderen ondersteunen.

9u15: Activiteitenblok 1
De kinderen kiezen uit verschillende activiteiten. Er zijn monitoren die een activiteit begeleiden, een andere monitor ondersteunen of extra zorg bieden aan de kinderen.

10u15 Fruitmoment en vrij spel
Als monitor zorg je ervoor dat elk kind fruit en water krijgt. Eet het gezellig samen op en dan is er tijd voor vrij spel.
Kijk op het pauzerooster om te kijken wanneer jij pauze hebt.

11u00 Activiteitenblok 2
De kinderen kiezen uit verschillende activiteiten. Er zijn monitoren die een activiteit begeleiden, een andere monitor ondersteunen of extra zorg bieden aan de kinderen.

12u00 Middagpauze voor de kinderen en vrij spel
Alle kinderen eten hun boterhammetjes en krijgen fruitsap of water. De monitoren eten samen met de kinderen. Zijn de boterhammen op? Dan kan er vrij gespeeld worden. De zorgmonitoren voorzien uitdagende opdrachten en spelletjes.

13u00 Activiteitenblok 3
De kinderen kiezen uit verschillende activiteiten. Er zijn monitoren die een activiteit begeleiden, een andere monitor ondersteunen of extra zorg bieden aan de kinderen.

14u15 Koekmoment
Als monitor zorg je ervoor dat elk kind koek en water krijgt. Eet het gezellig samen op en dan is er tijd voor vrij spel.
Kijk op het pauzerooster om te kijken wanneer jij pauze hebt.

15u00 Activiteitenblok 4
De kinderen kiezen uit verschillende activiteiten. Er zijn monitoren die een activiteit begeleiden, een andere monitor ondersteunen of extra zorg bieden aan de kinderen.

16u00: Naopvang
Je speelt met de kinderen nog enkele leuke spelletjes tot ze naar huis vertrekken.
Op het einde van de dag wordt alles opgeruimd en gepoetst, waarna het tijd is om naar huis te gaan!

*Meer info over planning, taak- en pauzeverdeling krijg je een weekje voor aanvang van het kamp.

Je gegevens worden gebruikt voor de selectie, om te te contacteren en in te plannen en om je vergoeding te kunnen uitbetalen.

Uittreksel van het strafregister: Vanaf 18 jaar moet je een uitreksel van het strafregister (type: begeleiden van minderjarigen) uploaden op je account. Zonder dit document kan je niet aan de slag als student of verenigingswerker bij De Speelvogels.

Je vindt hier een overzicht van alle activiteiten die we organiseren. Je kan je hier inschrijven voor activiteiten.
Klik op de knop, kijk de gegevens na en teken je contract!

Laatste plaatsen: De laatste plaatsen vullen we zelf in zodat we een gevarieerd team kunnen samenstellen. Geef je voorkeuren op via de bijhorende knop. Indien jij de missende schakel bent voor dit team sturen we je een uitnodiging.

Wachtlijst: Alle plaatsen voor dit kamp zijn volzet. Je kan je inschrijven op de wachtlijst. Wanneer er een plaats vrijkomt ben je de eerste die het hoort! (Dit is vrijblijvend!)

Bovenaan de pagina zie je steeds de uitnodigingen die we je persoonlijk stuurden.

Op het dashboard kan je bekijken waarvoor je je hebt ingeschreven.

Onderaan kan je deelnemen aan de online leertrajecten van jouw opleiding en kan je je beoordelingen lezen.

Hier kan je zien voor welke kampen je ingepland staat. Je kan er steeds je contract terug raadplegen. En eventueel activiteiten annuleren.

Let op: je contract is bindend. Denk dus goed na vooraleer je je inschrijft. Wil je toch annuleren dan gelden volgende voorwaarden:

 • Meer dan 4 weken voor de start: Jammer, maar fijn dat je het op tijd laat weten.
 • Tussen 4 en 2 weken voor de start: Jammer, je betaalt een boete van €15
 • Minder dan 2 weken voor de start: Jammer, je betaalt een boete van €25.
  Dit geldt ook wanneer je plots niet meer komt opdagen zonder te verwittigen.

Naargelang je ervaring en opleiding zal je ingedeeld worden in één van volgende functies.

love
Helpende hand

Je maakt plezier en zorgt voor kinderen. Welkom bij De Speelvogels. Je leert in de praktijk hoe we werken en je rolt stap voor stap in de rol van monitor.

Je volgde nog geen Speelvogelvorming of hebt voldoende aantoonbare ervaring.

speelvogelmonitor
Speelvogel

Je begeleidt zelfstandig activiteiten en zorgt ervoor dat elk kind een fantastische dag beleeft.

Je volgde de vorming: Speelvogel.

monisuper 01
Speelvogelheld

Je bent een monitor die op elk moment van de dag Speelvogelmagie verspreidt.
Je bezorgt de kinderen een magische dag en begeleidt minder ervaren monitoren.

Je volgde de vorming: Speelvogelheld

moni2 01
Verantwoordelijke

Je kent de werking van De Speelvogels en zorgt ervoor dat jouw locatie goed draait. Je begeleidt de monitoren, zorgt voor kinderen met extra zorgbehoeften, je staat in voor het materiaal en je bent het aanspreekpunt voor ouders.

Je volgt een individuele vorming bij De Speelvogels.

Animatorenattest: Heb je een animatorencursus gevolgd en heb je je attest op zak? Je kan meteen aan de slag in de functie Speelvogel mits het volgen van het online traject ‘Speelvogel’ (+-30 min) waarin je alle informatie krijgt die je nodig hebt om te kunnen starten. Ook je vergoeding ligt net iets hoger dan iemand zonder attest (enkel bij -18jaar).

Pedagogische of sociale studie in het hoger onderwijs. Je kan meteen aan de slag in de functie Speelvogel, Speelvogelheld* of verantwoordelijke* mits het volgen van het online traject ‘Speelvogel’ (+-30 min) waarin je alle informatie krijgt die je nodig hebt om te kunnen starten.
*Hiervoor zal je eerst op gesprek moeten komen.

Werkzaam in een pedagogische of sociale setting: Je kan meteen aan de slag in de functie Speelvogel, Speelvogelheld* of verantwoordelijke mits het volgen van het online traject ‘Speelvogel’ (+-30 min) waarin je alle informatie krijgt die je nodig hebt om te kunnen starten.

Ervaring met het opvoeden van kinderen doordat je bijvoorbeeld zelf kinderen hebt. Contacteer ons voor jouw traject op maat, we bekijken samen waar je sterktes liggen en hoe we deze best inzetten.

Contacteer ons voor jouw Speelvogeltraject op maat!

Bij De Speelvogels leer je al doende en groei je gaandeweg. Hoe meer kampen je begeleidt, hoe meer skills je zal ontwikkelen. We zien je graag groeien!

Bij De Speelvogels geven we enkele opleidingen:

 • SPEELVOGEL: online traject + oefenmoment
  Je leert de organisatie kennen en je krijgt alle informatie die je nodig hebt om te starten. We zoomen in op de ontwikkeling van kinderen en jouw begeleidershouding.
 • SPEELVOGELHELD: online + oefenmoment
  Jij verspreidt magie op een Speelvogelkamp. Je bekijkt in de diepte hoe je die magie kan toevoegen aan elk moment, hoe je activiteiten magisch maakt. Je leert hoe je problemen kan oplossen en kinderen kan helpen.
 • VERANTWOORDELIJKE: Om verantwoordelijke te zijn krijg je een individueel opleidingsmoment waarop we samen inzoomen op de verschillende aspecten binnen De Speelvogels.

Vanaf 18 jaar moet je een uitreksel van het strafregister (type: begeleiden van minderjarigen) uploaden op je account. Zonder dit document kan je niet aan de slag als student of verenigingswerker bij De Speelvogels.

Je krijgt een vergoeding naargelang je functie, je leeftijd en je prestaties.

BEGRIPPEN EN UITLEG

 • Vrijwilliger: Werken onder het vrijwilligersstatuut is onbelast. Je mag op jaarbasis €2987,40 onbelast bijverdienen als vrijwilliger. Bij De Speelvogels wordt het toezicht tijdens de pauzes, de voor- en naopvang en de voorbereiding betaald als vrijwilliger. In de functie ‘helpende hand’ werk je volledig onder het statuut van vrijwilliger. 
 • Student: Je wordt voor een aantal uren uitbetaald als studentenjob. Meer info: https://www.studentatwork.be/nl/index.html De vergoedingen onder dit statuut worden steeds uitgedrukt in brutobedragen omdat dit bedrag belast wordt.
 • Verenigingswerk is een statuut waaronder tijdelijke werknemers voordelig kunnen bijverdienen. Ook studenten die niet meer voldoende studentenuren hebben kunnen onder dit statuut bij De Speelvogels werken. Meer info: https://verenigingswerk.be/ De vergoedingen onder dit statuut worden steeds uitgedrukt in brutobedragen omdat dit bedrag belast wordt.
 • Sdworx: Sdworx is het sociaal secretariaat waarmee De Speelvogels samenwerkt. Zij volgen de juridische en administratieve kant van de betalingen op. (Vb. afhouding van RSZ, …) Voor aanvang van je kampweek krijg je een mail met login van Sdworx. Je kan op je account steeds al je loonfiches raadplegen.
 • Extra voor kennismaking: Je kan €5 extra verdienen door een actieve en volledige deelname aan het online kennismakingsmoment.
 • Het loon wordt gestort in de eerste week volgend op de maand waarin je werkte. Vb.: Je werkt van 5 tot 9 juli, je loon wordt gestort in de week van 2 augustus.
 • Een dag waarop je afwezig bent wordt niet betaald. Ook wanneer je ziek bent kunnen we geen betaling voorzien. Als student bouw je geen sociale rechten op en kan dit dus niet betaald worden.
 • Laattijdigheid of vroeger vertrek zal per half uur in mindering worden gebracht op je loon.

– 18 jaar

Statuut: vrijwilliger
Bedrag: €25/dag | €125-€130/week
Extra’s: €5 online kennismaking

+18 jaar of animatorenattest

Statuut: vrijwilliger
Bedrag: €30/dag | €150-€155/week
Extra’s: €5 online kennismaking

– 18 jaar

Statuut: student
Bedrag: €44/dag
Statuut: vrijwilliger
Bedrag: €8/dag
Extra’s: €5 online kennismaking
TOTAAL: €52/dag | €260-€265/week

+18 jaar of animatorenattest

Statuut: student of verenigingswerk
Bedrag: €44/dag
Statuut: vrijwilliger
Bedrag: €13/dag
Extra’s: €5 online kennismaking
TOTAAL: €57/dag | €285-€290/week

– 18 jaar

Statuut: student
Bedrag: €55/dag
Statuut: vrijwilliger
Bedrag: €8/dag
Extra’s: €5 online kennismaking
TOTAAL: €63/dag | €315-€320/week

+18 jaar of animatorenattest

Statuut: student of verenigingswerk
Bedrag: €55/dag
Statuut: vrijwilliger
Bedrag: €13/dag
Extra’s: €5 online kennismaking
TOTAAL: €68/dag | €340-€345/week

– 18 jaar

Statuut: student
Bedrag: €66/dag
Statuut: vrijwilliger
Bedrag: €6/dag
Extra’s: €5 online kennismaking / €10 opzetten of afbreken locatie
TOTAAL: €72/dag | €360-€385/week

+18 jaar

Statuut: student of verenigingswerk
Bedrag: €66/dag
Statuut: vrijwilliger
Bedrag: €12/dag
Extra’s: €5 online kennismaking / €10 opzetten of afbreken locatie
TOTAAL: €78/dag | €390-€415/week

* Extra voor opzetten en afbreken: Een verantwoordelijke die helpt met het opzetten of afbreken van een locatie krijgt €10. Hiermee bedoelen we dat je je locatie startklaar maakt voor het kamp of helemaal weer in orde brengt voor de school. Je helpt mee van begin tot einde en je spreekt dit af met je regioverantwoordelijke.