Ben je nieuw bij De Speelvogels? Maak snel een account via www.de-speelvogels.be/monitoren en vul al je gegevens aan.
Dit wordt zo snel mogelijk bekeken. Wanneer je in aanmerking komt om monitor te worden nemen we contact met je op.
Aan de hand van je beschikbaarheid en voorkeuren zal je enkele kampen voorgesteld krijgen.
Heb je zin om mee te doen? Klik op bevestig. Toch niets voor jou, dan annuleer je.

Ben je al een keer bij ons geweest en wil je een volgende vakantie weer meedoen. Duidt in je account de volgende periode van je voorkeur aan. We sturen je zo snel mogelijk nieuwe voorstellen!

LET OP: Eens je bevestigd hebt rekenen we op je en kan je niet meer zomaar annuleren. Dit gaat enkel nog bij onvoorziene dringende redenen. Denk dus goed na over je engagement! Annuleren kan enkel via een mailtje naar: monitoren@de-speelvogels.be. Als je niet komt opdagen of annuleert zonder dringende reden minder dan twee weken op voorhand zal je een boete betalen.

Voor elke kampweek is er een voorbereidingsmoment waarop we de planning maken. Het voorbereidingsmoment gaat door op vrijdagavond om 20u00 voor de start van het kamp tenzij anders gecommuniceerd.

Aanwezigheid en actieve deelname is verplicht voor monitoren met de functie spel, zorg en verantwoordelijke. Je functie wordt aangepast naar moni bij afwezigheid, meer dan 10 minuten te laat komen of passieve deelname.

Twee weken voor aanvang van de vakantie starten we met het opmaken van de contracten.
Je krijgt een melding per mail wanneer alles voor je klaarstaat op je dashboard om te ondertekenen.

8u00 Vooropvang en voorbereiding van de dag
Overloop de planning en taakverdeling zodat je goed weet wat je moet doen die dag. Overleg met je team waar nodig en zorg ervoor dat al het materiaal voor de eerste activiteiten klaar ligt. De kinderen komen aan! Verwelkom de ouders en speel een leuk spelletje met de kinderen.

9u00 Kringmoment
Even kennismaken met elkaar, een leuk dansje of verhaaltje. Maak er een fijn moment van waardoor iedereen zich meteen thuis gaat voelen. Stel de activiteiten voor, maak duidelijke afspraken en start!
Spelmonitoren leiden dit moment, anderen ondersteunen.

9u15: Activiteitenblok 1
De kinderen kiezen uit verschillende activiteiten. Er zijn monitoren die een activiteit begeleiden, een andere monitor ondersteunen of extra zorg bieden aan de kinderen.

10u15 Fruitmoment en vrij spel
Als monitor zorg je ervoor dat elk kind fruit en water krijgt. Eet het gezellig samen op en dan is er tijd voor vrij spel.
Kijk op het pauzerooster om te kijken wanneer jij pauze hebt.

11u00 Activiteitenblok 2
De kinderen kiezen uit verschillende activiteiten. Er zijn monitoren die een activiteit begeleiden, een andere monitor ondersteunen of extra zorg bieden aan de kinderen.

12u00 Middagpauze voor de kinderen en vrij spel
Alle kinderen eten hun boterhammetjes en krijgen fruitsap of water. De monitoren eten samen met de kinderen. Zijn de boterhammen op? Dan kan er vrij gespeeld worden. De zorgmonitoren voorzien uitdagende opdrachten en spelletjes.

13u00 Activiteitenblok 3
De kinderen kiezen uit verschillende activiteiten. Er zijn monitoren die een activiteit begeleiden, een andere monitor ondersteunen of extra zorg bieden aan de kinderen.

14u15 Koekmoment
Als monitor zorg je ervoor dat elk kind koek en water krijgt. Eet het gezellig samen op en dan is er tijd voor vrij spel.
Kijk op het pauzerooster om te kijken wanneer jij pauze hebt.

15u00 Activiteitenblok 4
De kinderen kiezen uit verschillende activiteiten. Er zijn monitoren die een activiteit begeleiden, een andere monitor ondersteunen of extra zorg bieden aan de kinderen.

16u00: Naopvang
Je speelt met de kinderen nog enkele leuke spelletjes tot ze naar huis vertrekken.
Op het einde van de dag wordt alles opgeruimd en gepoetst, waarna het tijd is om naar huis te gaan!

*Meer info over planning, taak- en pauzeverdeling krijg je een weekje voor aanvang van het kamp.

Inloopweek
Je allereerste keer bij De Speelvogels start met een inloopweek van 5 dagen. Je leert al doende bij als monitor en wordt opgenomen in een team met meer ervaren monitoren. Naargelang je ervaring en graad van zelfstandigheid neem je taken op. De inloopweek is verplicht voor alle nieuwe monitoren, ongeacht je ervaring of leeftijd.

Monitor
Schud leuke activiteiten uit je mouw en zorg voor elk kind. Je ondersteunt bij een activiteit of je gaat zelfstandig aan de slag met een groepje kinderen.

Spelmoni
Jij vindt de gekste, leukste en tofste spelletjes uit, zorgt voor wauw-activiteiten en een vlot dagverloop. Je bent verantwoordelijk voor de planning en het uitvoeren van wauw-activiteiten. Je maakt van elk kringmoment een feest! Elke spelmonitor heeft onze vorming spel gevolgd en behaalt alle doelen.

Zorgmoni
Jij zorgt ervoor dat iedereen lekker in zijn vel zit! Je hebt oog voor alle kinderen en zorgt voor een uitdagend open speelaanbod. Elke zorgmonitor heeft onze vorming zorg gevolgd en behaalt alle doelen.

Verantwoordelijke
Jij kent de Speelvogelvisie door en door en zorgt ervoor dat we deze kunnen waarmaken! Je helpt de andere monitoren, staat ouders te woord en zorgt voor de veiligheid van de kamplocatie. Elke verantwoordelijke heeft onze vorming spel, zorg en verantwoordelijke gevolgd en behaalt alle doelen.

Coördinator
Je coördinator is jouw contactpunt. Elke locatie heeft een vaste coördinator. Je kan hierbij altijd terecht met al je vragen.

SchildeLara Deckers0471188974
SchotenEsther Tabak0472011524
WijnegemNour Infed0468415698
HoveMaria Meyvis0495548437

Er zijn 3 vormingen die je kan volgen:

 • Spel: Je leert wat het inhoud om een goede speelvogelactiviteit op te stellen, hoe je de planning best maakt en wat je kan doen tijdens de kringmomenten.
 • Zorg: Je krijgt meer achtergrondinfo over de zorg die je zal bieden aan kinderen en hoe je omgaat met bepaalde moeilijkheden. Daarnaast is ook het open speelaanbod heel belangrijk.
 • Verantwoordelijke: Je krijgt een opfrissing van De Speelvogelwaarden mee, hoe je omgaat met ouders en met medemonitoren zodat je een kamp in goede banen kan leiden.

Wil je een opleiding volgen, bespreek het dan zeker met je coördinator. We bekijken samen wat er bij je past en hoe je leertraject eruit kan zien.

Elke week krijg je een korte evaluatie over je functioneren bij De Speelvogels. Samen met de coördinator bespreek je je uitblinkers en groeipunten.

Een extra voor een uitstekende evaluatie!
Bij 3 opeenvolgende evaluaties met score uitstekend krijg je een leuke extra. Je kan kiezen uit een waardebon van Wijnegem Shopping Center, een bon van Kinepolis of een gratis trui of tshirt van De Speelvogels.
(De telling start telkens opnieuw nadat je een extra kreeg).

Wat als je evaluatie niet goed was?
Je behaalt niet alle doelen van je functie en zal dan een negatieve evaluatie krijgen. Misschien had je een slechte week, waren er problemen thuis of lag de leeftijdsgroep je echt niet. Het kan zijn dat de functie toch niet helemaal bij je past en je beter functioneert in een andere functie. De coördinator zal je functie aanpassen. Indien je een speelvogelvorming volgt en een onvoldoende evaluatie krijgt zal je de vorming opnieuw moeten volgen om terug aan de slag te kunnen in deze functie.
Indien je de basisdoelstellingen niet behaalt, scheiden onze wegen en ben je jammer genoeg niet meer welkom als monitor bij De Speelvogels.
Let op: De coördinator beslist welke strategie het best bij jouw situatie past. We willen hierover in gesprek gaan, maar de eindbeslissing ligt bij de coördinator en is niet betwistbaar.

Je krijgt een vergoeding naargelang je functie. Dit staat telkens vermeld naast je ingeplande activiteit op je dashboard. Wanneer je een opleiding volgde bestaat je vergoeding uit twee delen: een vrijwilligersvergoeding voor de opvanguren en een studentenloon voor de activiteitsuren.

FunctieVrijwilligersvergoedingStudentenloonTotaal per dagTotaal per week
Inloopweek€20/dag €20€100
Moni€34/dag €34€170
Spel of Zorg€6/dag4u/dag x €11*€50*€250*
Verantwoordelijke€6/dag5,5u/dag x €11*€66,5*€332,5*

* Dit zijn brutobedragen. Het bedrag onder studentencontract is belast.

Enkele afspraken ivm loon:

 • Het loon wordt gestort in de eerste week volgend op de maand waarin je werkte. Vb.: Je werkt van 5 tot 9 juli, je loon wordt gestort in de week van 2 augustus.
 • Een dag waarop je afwezig bent wordt niet betaald. Ook wanneer je ziek bent kunnen we geen betaling voorzien. Als student bouw je geen sociale rechten op en kan dit dus niet betaald worden.
 • Laattijdigheid of vroeger vertrek zal per half uur in mindering worden gebracht op je loon.
 • 3 uitstekende evaluaties en kies je extra cadeautje! (Op het einde van de maand waarin je werktte)

Elke vakantie is een feest en maakt vele nieuwe vrienden!
Maak deel uit van ons team en gun jezelf een spetterende vakantie!

We hebben dit jaar nog enkele extra’s in peto voor jullie.

 • Een supertoffe teambuildingsmiddag: 1 juli 2021
  Binnenkort meer info!
 • Infosessies voor nieuwe monitoren
 • Iedere week een beloning voor het beste Speelvogelteam!