Missie

De Speelvogels wil een warm en veilig kader bieden waar ieder kind zich goed voelt en kan ontwikkelen op zijn eigen tempo. Ook voor ouders willen we een vertrouwenspunt zijn waarvoor we steeds klaarstaan. 

  • slide

De Speelvogelvisie

Uniek!

We leren je graag kennen en dat doen we door met oprechte interesse en verwondering te kijken en te luisteren naar kinderen. We willen weten wie jou kind is, wat hem boeit en wat hem uitdaagt. 

Iedereen mens is anders en heeft, met zijn eigen talenten en moeilijkheden, een unieke handleiding.

 

Groei en bloei

We geven kinderen het vertrouwen dat ze met vallen en opstaan de wereld kunnen ontdekken. Experimenteren hoort bij het groeiproces om uit te groeien tot weerbare en zelfstandige 
volwassenen. Bloei en ga stralen van de dingen die je goed kan en leuk vindt! 

 

Samen met ouders

Een babbel aan de schoolpoort of een uitgebreid gesprek, het helpt ons om jullie kind beter te begeleiden! We staan klaar voor je kind maar ook voor jullie. Heb je even een babbel nodig, twijfel je aan iets of maak je je zorgen? Wij staan klaar met een luisterend oor.

 

Inclusie

We staan open voor alle kinderen, ook kinderen met een beperking of een specifieke individuele aanpak. Ieder kind heeft zijn eigen handleiding en die willen we leren kennen. Bij sommige kinderen is deze handleiding uitgebreider en ingewikkelder. We zoeken samen naar een manier waarop ze kunnen deelnemen. Iedereen is anders en toch gelijk!

Het kind bestaat uit honderd.
Het heeft honderd talen
honderd handen
honderd gedachten
honderd manieren van denken
van spelen, van spreken.
Honderd, altijd weer honderd
manieren van luisteren
verwonderen en liefhebben
honderd vreugden
om te zingen en te begrijpen
honderd werelden om te ontdekken
honderd werelden om uit te vinden
honderd werelden om te dromen.
Het kind heeft honderd talen
- Loris Malaguzzi